uganka.gif

Miselnice

Ko se voda Nila pomeša z morjem, zgubi svojo sladkost.
(Angleški pregovor)

Vodni poročevalec
Vse povsod okrog nas se dogajajo velike spremembe. Čeprav opremljeni z najnovejšo tehnologijo, ki nam lahko približa prav vsak kotiček planeta, se zdi, da smo slepi in gluhi za opozorilne znake, ki nam jih pošilja Zemlja. Kdor ne vidi in ne sliši, ne ve in ne more ničesar spremeniti na bolje. Radi bi postali bolj naravovarstveno ozaveščeni, zato spremljamo in beležimo lokalne, regionalne in svetovne novice o klimatskih spremembah, pomanjkanju vode, sušah in poplavah, dezertifikaciji itd. Vse si želimo videti in slišati, zato, da se bomo lažje in tehtneje odločali in ohranjali naravo.

Podnebje ga je pustilo na cedilu
»Da lahko zalivajo vrt, se člani družine Charter iz Hallett Cova prhajo vsi hkrati, vodo pa prestrezajo v vedra.
Preberite več...
 
Sprememba je tukaj
Neprestana suša od 1970-ih suši pridelek in prispeva k lakoti in boleznim med milijoni Afričanov. Klimatske spremembe so že povzročile, da so že tako suha in nerodovitna območja postala še bolj suha ter še zaostrujejo vpliv suše v Afriki in drugih predelih zemeljske oble.
Preberite več...
 
Mladi predlagajo več ozaveščanja, redne čistilne akcije ter omejevanje uporabe pesticidov in gno
26.5.2009, vir: www.mop.gov.si

V Tacnu ob reki Savi so danes učenci in dijaki ekošol ministru za okolje in prostor, Karlu Erjavcu, izročili zaključno poročilo projekta »Voda je življenje - mladi ekošol raziskujemo porečje Save«. - V njem so predstavili ugotovitve svojega raziskovalnega dela in predloge za izboljšanje stanja porečja Save. - Poročilo so učenci izročili tudi Samu Grošlju, predstavniku Mednarodne komisije za savski bazen.

Preberite več...
 
Vode pri nas kljub veliki porabi (za zdaj) dovolj
26.3.2009, vir: www.rtvslo.si

Ocenjuje se, da je Slovenija zaradi velike količine padavin po vodnem bogastvu na 14. mestu na Zemlji.

foto_rtvslo.jpg
Slovenske reke so čiste le blizu izvira. (Foto: MMC RTV SLO)

Novico dodal: LUTRA
Preberite več...
 
2. februar: Svetovni dan mokrišč
02.02.2009, vir: http://primorska.info/

V Sloveniji vsako leto obeležujemo 2. februar, svetovni dan mokrišč. Na ta dan je bila namreč leta 1971 v iranskem mestu Ramsar sprejeta Konvencija o varstvu mokrišč, imenovana tudi Ramsarska konvencija. Stalni odbor Ramsarske konvencije je za letošnji svetovni dan mokrišč izbral geslo: Mokrišča nas povezujejo (gorvodno in dolvodno).

Foto: Tine Schein

Novico dodal: LUTRA

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 18 od 25