uganka.gif

Miselnice

Veliko je načinov, kako privarčevati vodo. Vsi se začnejo pri tebi!

Obvestila in novice
LUTRA izobražuje
3.1.2012

Čeprav se je projekt Kapljice znanosti uspešno zaključil, ni usahnila naša želja, da še naprej izobražujemo in ozaveščamo. Menimo namreč, da je širjenje obzorij ena naših najpomembnejših nalog, če želimo uspešno varovati vidro in z njo celotno biotsko pestrost, ki predstavlja največje bogastvo Slovenije. Zato še naprej uspešno izvajamo delavnice za otroke različnih starosti ter tudi odrasle. Tako smo letos v okviru projekta Povodni mož v šoli, ki ga je sofinancirala Mestna občina Ljubljana, uspešno izvedli delavnice na petih ljubljanskih osnovnih šolah. Poleg tega smo pričeli z delavnicami v okviru LIFE projekta AQUAVIVA. Ker slednji projekt nosi naslov Živa voda - od biodiverzitete do pipe, je tematika biodiverziteta celinskih voda. Celinske vode imajo pomebno vlogo ne samo v naravi, ampak tudi v našem vsakdanjem življenju, kar pa velikokrat pozabimo in negospodarno ravnamo z vodo.

aquaviva_logo_cmyk.jpg

Če želite sodelovati na naših delavnicah tudi vi, ne oklevajte in se nam oglasite. Izbor tematik je širok, delavnice prilagodimo vašim željam. 
Še nekaj utrinkov z delavnic preteklega leta.


  delavnice2.jpgdelavnice1.jpgdelavnice3.jpg

delavnice4.jpgdelavnice9.jpg

delavnice5.jpgdelavnice6.jpgdelavnice10.jpg

delavnice7.jpgdelavnice8.jpg
 
Razstava AQUALUTRA - Vidra, kraljica voda na gradu Bogenšperk
13.5.2011

Razstava o vidri, ki jo je pripravil Inštitut za ohranjanje naravne dediščine LUTRA, je gostovala že na gradu Goričko in v gradu Bistra pri Vrhniki, na povabilo Javnega zavoda Bogenšperk pa bo nekaj tednov gostovala »pri Valvazorju«, na gradu Bogenšperk pri Litiji. Prvotna razstava na 11 panojih je nastala v okviru projekta LIFE AQUALUTRA - ohranjanje vidre na Goričkem, dopolnili pa smo jo z ugotovitvami projekta Vidra na pragu prestolnice, ki ga je podprla Mestna občina Ljubljana.

Razstavo bomo odprli v sredo, 18. maja 2011 ob 19. uri. O pomenu celinskih vodnih ekosistemov za življenje in zato nujnosti njihovega ohranjanja bo spregovoril dekan Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Mihael Jožef Toman, vidro kot nosilko sporočila o ohranjanju voda in Inštitut LUTRA, ki skozi to živalsko vrsto uresničuje svoje poslanstvo, pa bom predstavila podpisana. K prijetnemu večeru bo s pesmijo prispeval Biološki oktet.

Vabljeni ponovno med vidre!

Marjana Hönigsfeld Adamič
 
Ozaveščevalni dnevi »Biotska raznovrstnost - v tem smo skupaj«
biotskaraznovrstnost_logo.jpg22.3.2011

Lutra Vas vabi, da jo poiščete na ozaveščevalnih aktivnostih, ki bodo ta teden potekale v Ljubljani v okviru kampanije Evropske komisije za ohranjanje biodiverzitete.

SPOZNAJTE NAŠE PRIJATELJE - SAJ SMO VSI V TEM SKUPAJ... tudi LUTRA

Življenje na Zemlji je bogato, neverjetno zapleteno in ... čudovito. To je neskončno raznolik splet prepletajočih se ekosistemov, splet, ki mu pravimo biodiverziteta ali biotska pestrost. Ljudje smo njegov sestavni del in naše preživetje je odvisno od vseh drugih delov. Toda splet se je začel trgati, največ zaradi človekovih dejavnosti. Nepreštevne zaklade planeta izgubljamo s skrb zbujajočo hitrostjo. Ukrepati moramo takoj, spremeniti naše navade in omejiti razvade! Poslušajte torej zgodbe nekaterih živih bitij, s katerimi si delimo planet,...saj smo vsi v tem skupaj.

Tako je napovedala svojo kampanjo za ohranjanje biodiverzitete Evropska komisija.
biotskaraznovrstnost_zemlja.jpg
Preberite več...
 
PROGRAM KAPLJICE ZNANOSTI SE ZAKLJUČUJE IN NADALJUJE
Enoletni program KAPLJICE ZNANOSTI, namenjen izobraževanju mladih o varstvu celinskih voda in razumni rabi vode ter promociji raziskovalnega dela med mladimi, je končan, vendar se bo nadaljeval tudi v prihodnje. Raziskovalni tabori, razstava, natečaji, spletne konference, ekskurzije, pobarvanka, izobraževalna zgoščenka je samo nekaj tistega, česar so bili mladi in njihovi mentorji deležni v okviru programa. Rezultati programa bodo v prihodnje na voljo vsem šolam in vrtcem v okviru programa Ekošola kot način življenja, ki se potegujejo za pridobitev ekozastav.

logo_kapljice_001.jpg
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 9 - 16 od 28