uganka.gif

Miselnice

Ko padeš v vodo, se nase jezi, ne na potok.
(Korejski pregovor)

Svetovni dan voda
22. marec je bil leta 1992 na Konferenci o okolju in razvoju Združenih narodov (UNCED) zaznamovan kot SVETOVNI DAN VODA. V programu Kapljice znanosti bomo letošnji svetovni dan voda obeležili z različnimi dejavnostmi, pri katerih lahko sodelujete tudi vi. V nadaljevanju vam jih podrobneje predstavljamo. Spletne konference
- 4. marec 2009 med 9. in 10. uro - tema: evrazijska vidra v Sloveniji.
- 18. marec 2009 med 9. In 10. uro - tema: svetovni dan voda.
Več v prilogi in na naši spletni strani.

Potok moj dobri sosed
V času med 16.3. in 20.3.2009 bo potekala izobraževalno-ozaveščevalna akcija Potok, moj dobri sosed, s katero želimo učence in dijake spodbuditi k spoznavanju potokov, rek ali jezer v domačem okolju. Obrazec v prilogi je pripravljen za izpolnjevanje na terenu. Dobljene podatke lahko vnesete sami preko spletne strani TUKAJ ali pa nam izpolnjen obrazec pošljete po navadni pošti na naslov: LUTRA, Opekarska cesta 11, 1000 Ljubljana z oznako »Potok, moj dobri sosed«. Skupaj bomo oblikovali spletni portal, kjer bodo dostopni opisi, analize in fotografije izbranih vodotokov in merilnih mest.

Vodni odtis
V prilogi vam pošiljamo obrazec Izračunaj si porabo vode v gospodinjstvu. Obrazec je dostopen tudi v elektronski obliki TUKAJ . Poleg tega zbiramo tudi vaše ideje, kako varčevati z vodo (Zbiralnik zamisli), ki nam jih lahko posredujete preko obrazca na spletni strani.

Vodni poročevalec
O vzgojno-izobraževalnih dejavnostih vaše šole ob svetovnem dnevu voda nam lahko sporočate po elektronski pošti na naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript Ne pozabite priložiti tudi fotografije. Dejavnosti bomo predstavili na spletni strani programa.

Poletni raziskovalni tabori
Raziskovalni tabori bodo organizirani v juniju in juliju 2009. Tabori so namenjeni učencem tretje triade in dijakom, ki jih zanima raziskovalno delo v naravi. Podrobnosti so na naši spletni strani.

 
< Nazaj   Naprej >