uganka.gif

Miselnice

Veliko je načinov, kako privarčevati vodo. Vsi se začnejo pri tebi!

Spletna konferenca na temo »Evrazijska vidra (Lutra lutra) v Sloveniji«
Prva spletna konferenca na temo »Evrazijska vidra (Lutra lutra) v Sloveniji« bo potekala v prvem tednu marca in sicer 4.3.2009 med 9. in 10. uro dopoldan preko spletnega servisa Skype.

Navodila za namestitev spletnega servisa Skype pdf pdf 1.01 Mb
vidra.jpg

Tekom letošnjega leta bomo organizirali več spletnih konferenc, kjer se bodo mladi lahko pogovarjali s strokovnjaki inštituta in zunanjimi sodelavci o posameznih perečih problemih povezanih z vodo (npr. razumna raba vode, večnamenska raba vode, vloga vidre pri ohranjanju sladkovodnih ekosistemov, itd.). K sodelovanju bomo povabili uveljavljene raziskovalce, ki so s svojim delom in zgledom lahko spodbuda mladostnikom pri sprejemanju poklicnih in življenjskih odločitev.

Tema tokratne spletne konference bo Evrazijska vidra (Lutra lutra) v Sloveniji in njeno varstvo, metode ugotavljanja prisotnosti vidre ter vloga vidre v naravi oziroma ekosistemu. Na vprašanja bodo odgovarjali sodelavci LUTRA Inštituta, ki se ukvarja predvsem z raziskovanjem in varstveno problematiko vidre pa tudi drugih vrst ogroženih sesalcev. Vaša vprašanja lahko pripravite že v naprej in nam jih pošljete na naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript , kar nam bo omogočilo, da se na spletni konferenci osredotočimo na problematiko, ki je vam najbolj zanimiva.

 
< Nazaj   Naprej >