uganka.gif

Miselnice

Ko se voda Nila pomeša z morjem, zgubi svojo sladkost.
(Angleški pregovor)

RAZISKOVALNI TABORI »KAPLJICE ZNANOSTI 2009«
Lutra, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine bo v prvi polovici poletnih počitnic 2009 organiziral štiri raziskovalne tabore za mlade stare med 12. in 18. let. Na taboru se boste spoznali z raziskovalnim delom, spoznavali naravno in kulturno dediščino, hkrati pa boste imeli tudi dovolj priložnosti za medsebojno izmenjavo informacij in izkušenj z vrstniki. Na taboru bodo delovale različne raziskovalne skupine, ki jih bodo vodili izkušeni mentorji. Spoznavali boste različne vrste dreves, močvirske rastline, metulje, kačje pastirje, ptice, dvoživke, sesalce... ter njihova življenjska okolja.

Druge interesne dejavnosti:
• družabne igre in športne aktivnosti,
• kopanje in plavanje,
• umetniške delavnice,
• pohodništvo,
• glasbeni večeri,
• večerni gosti (naravoslovci, umetniki, fotografi, etnologi...).

Termini taborov:
28.6 - 3.7.2009 - OŠ Fokovci, Goričko,
5.7.-10.7.2009 - CŠOD Fara, Kostel: NI VEČ PROSTIH MEST,
12.7.-17.7.2009 - CŠOD Soča, Tolmin (tabor namenjen predvsem študentom),
19.7-24.7.2009 - CŠOD Rak, Rakov Škocjan.

Prijave zbiramo do 10.6.2007 oziroma do zapolnitve prostih mest. Ker se vedno pojavi tudi nekaj odjav, bomo vse naslednje prijave uvrstili na čakalno listo (po vrstnem redu prispetja) in vas o prostem mestu takoj obvestili. Prijave in informacije na telefon (01)429.31.70 ali po e-pošti: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

doc PRIJAVNICA 112.50 Kb

Na taboru so udeleženci dolžni upoštevati navodila mentorjev in vodje. V nasprotnem primeru si vodja tabora pridržuje pravico neodgovorne udeležence poslati domov in o vzrokih obvestiti starše oz. skrbnike. Podrobnejša navodila, nujne potrebščine in napotke bodo prijavljeni učenci in dijaki prejeli po pošti.

Udeležba na taboru vključuje nastanitev, prehrano in pedagoško delo. Udeleženci na taboru boste tudi dodatno nezgodno zavarovani. Kotizacija za udeležbo na enotedenskem taboru znaša simboličnih 50 €. Kotizacijo plačate po prejetju obvestila o uspešni prijavi na tabor.

 
< Nazaj   Naprej >